Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که این موسسه باید در فرهنگ پژوهی، تمدن پژوهی، جامعه شناسی، علم پژوهی، مطالعات فرهنگ و فناوری، رشته مدیریت علمی و آینده پژوهی جزو برترین‌های کشور باشد، تاکید کرد: موسسه می‌تواند در فرهنگ پژوهی به قطب علمی کشور تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با اعضای هیات علمی موسسه، ضمن تبریک با سعادت حضرت فاطمه (س) و روز زن، از دیدار با اعضای هیات علمی موسسه اظهار خوشوقتی کرد و گفت: رسالت اصلی این موسسه کمک علمی مؤثر به کل نظام آموزش عالی کشور است و از نظر ما این نظام شامل شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رأس این نظام، وزارت علوم، دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌های غیرانتفاعی و همچنین سایر مراکز علمی و فناوری کشور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

غلامی افزود: کمک علمی مؤثر به نظام آموزش عالی کشور مستلزم تحقق اهداف گوناگونی است که از جمله مهم‌ترین این اهداف می‌توان به بسترسازی علمی در جهت دمیده شدن فرهنگ اسلامی-ایرانی در عمق نظام آموزش عالی اشاره کرد. این امر به مثابه حضور روح در کالبد در عرصه‌های متنوع مانند رویکرد به علم، در نگاه به آموزش، در ساختار آموزش عالی، در نظم و مقررات دانشگاهی، در محتوای آموزشی، در فرم آموزشی، در معماری محیط آموزشی و غیره بروز پیدا می کند.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: دومین هدف، بسترسازی علمی برای پرورش فرهنگی دانشجویان، سومین هدف، بسترسازی علمی برای پیشگیری از ظهور آسیب های اجتماعی و نیز مقابله با آسیب ها در متن دانشگاه‌ها، چهارمین هدف، بسترسازی علمی برای گسترش، تعمیق و زنده نگه داشتن گفتمان پیشرفت علمی در کشور مبتنی بر آرمان تمدن نوین اسلامی و پنجمین هدف، زمینه سازی علمی برای تحول و نوسازی نظام آموزش عالی است.

غلامی افزود: تحول و نوسازی نظام آموزش عالی جزو مطالبات رهبر معظم انقلاب محسوب می‌شود، اما برخی به غلط تصور کردند با تهیه و تصویب نقشه جامع علمی کشور این تحول و نوسازی صورت گرفته است، این در حالی است که هر چند نقشه جامع علمی کشور می تواند مقصد حرکت نظام آموزش عالی قلمداد شود، اما موضوع تحول و نوسازی فراتر از نقشه جامع علمی، شامل معماری جدید نظام آموزش عالی و خلق یک سیستم‌ جدید متناسب با تحولات زمانه و نیازهای نوظهور است.

وی گفت: این ها اهداف درجه اول این موسسه به شمار می روند، اما به قول اهل فلسفه، فاقد شی نمی تواند معطی شی باشد! بنابراین، تا زمانی‌که موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در عرصه های مهم و ذی ربط علمی در مرز علمی حرکت نکند و جزو برترین ها نباشد، نه از عهده تحقق این اهداف برخواهد آمد و نه نسخه های علمی موسسه از اعتبار و وجاهت علمی لازم برخوردار خواهد بود.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: این موسسه باید در فرهنگ پژوهی، در تمدن پژوهی، در جامعه شناسی، در علم پژوهی، در مطالعات فرهنگ و فناوری، در رشته مدیریت علمی و در آینده پژوهی جزو برترین های کشور باشد، در عین حال من معتقدم، جزء برترین‌ها بودن در عرصه هایی که نام بردم کافی نیست و جا دارد موسسه حداقل در فرهنگ پژوهی به قطب علمی کشور تبدیل شود.

غلامی تاکید کرد: موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی طی سال‌های گذشته با انتشار چند صد اثر علمی، خدمات علمی معتنابهی به ویژه در ساحت فرهنگ پژوهی داشته است و از ظرفیت های لازم برای رشد جهشی در عرصه های گوناگونی برخوردار است‌، در عین حال نقدهایی را هم می توان به برخی منشورات این مجموعه وارد کرد که مهم ترین این نقدها ناظر به کیفیت علمی و همچنین سیاست‌زدگی برخی از منشورات است.  

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: من به عنوان‌ رئیس موسسه وظایفی بر عهده دارم، مثلا راهبری صحیح و دقیق موسسه به سمت اهداف پیش بینی شده؛ ایجاد نظم و ترتیبات مناسب؛ کمک مؤثر به ایجاد یک فضای علمی و پژوهشی مساعد، آزاد، دلپذیر و آرامش‌بخش؛ احترام به علایق علمی اعضای هیات علمی و پیوند زدن‌ میان‌ این علایق و نیازها و مسائل احاله شده به موسسه؛ کمک به شکل گیری بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز؛ در نقطه مقابل، اعضای هیات علمی نیز وظایفی دارند که برای نمونه می‌توان به التزام به نظم و مقررات حاکم بر موسسه؛ تعهد به قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام در جهت‌گیری‌های پژوهشی و فاصله گرفتن از سیاست زدگی؛ ایفای نقش مؤثر در اجرای ماموریت‌های سفارش محور موسسه و از همه مهم‌تر، کمک به ارتقاء کیفی فعالیت‌های علمی بر اساس نصاب های علمی عمومی و نصاب‌های علمی اختصاصی موسسه.

غلامی تاکید کرد: اعضای هیات علمی، موسسه را خانه دوم خودشان بدانند و توجه داشته باشند که موفقیت هر یک از آنها و موفقیت موسسه، نقش بسزایی در موفقیت همه دارد و لذا ما باید به رشد و ارتقاء همدیگر و همچنین تقویت موسسه دائما کمک کنیم.

رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی در پایان سخنان خود، با یادآوری ضرورت تحول در این موسسه، خود را صاحب رویکرد تحولی و برخوردار از برنامه تحولی خواند و افزود: برنامه تحولی من در ارتباطات علمی و مدیریتی با مدیران و اعضای هیات علمی موسسه تدریجاً به تکامل خواهد رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی نظام آموزش عالی اعضای هیات علمی فرهنگ پژوهی بسترسازی علمی تحول و نوسازی وزارت علوم علمی موسسه علمی کشور برترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور

احمد راستینه با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در کشور، اظهار داشت: ارتقای سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از نیم به سه درصد از مهمترین دستاورد‌های مجلس یازدهم بود.

وی افزود: با توجه به اهمیت مساله فرهنگ تلاش می‌شود این سهم از بودجه عمومی به پنج درصد ارتقا یابد در این صورت است که می‌توان ادعا کرد حداقل‌های تحول نظام فرهنگی کشور فراهم شده است.

راستینه اضافه کرد: تا قبل از مجلس یازدهم به غیر از اعتبارات جاری و حقوقی، هیچ اعتباری برای تحول فرهنگی و تولید محتوا پیش‌بینی نمی‌شد، اما امروز در یک جدول از مجلس شورای اسلامی اعتبار برای این بخش مصوب شد.

وی گفت: از این مبلغ سهم فعالیت‌های پرورشی، فرهنگی و ورزشی دانش‌آموزان ۳۶ هزار میلیارد ریال و ۲۵ هزار میلیارد ریال هم برای ترویج فرهنگ ازدواج، حجاب، عفاف و برنامه‌های فرهنگی موثر در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید

فرهنگ زیربنای پیشرفت و توسعه کشور است

راستینه با اشاره تصویب قانون خانواده و جوانی جمعیت در مجلس یازدهم، بیان داشت: ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده سهم ورزش دانش‌آموزی است و در این ارتباط ۷۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه در این بخش مصوب شده است.

وی افزود: یکی از کارکرد‌های مجلس یازدهم انجام کار تحولی برای پویانمایی است که برای تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان اعتبار ویژه مصوب شده است.

راستینه با تاکید بر اینکه کمبود معلم تنها مختص یک استان نیست، گفت: نظام آموزش و پرورش در ۱۰ سال گذشته نسبت به امر جذب معلم کوتاهی بسیاری داشت و ردیف استخدامی برای جذب معلمان داده نشد و همین امر موجب شد تا امروز با مشکل کمبود معلم روبرو شویم.

وی تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نشست‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی، تلاش براین است که در سال تحصیلی جدید مشکلات کمتری در خصوص تامین معلم وجود داشته باشد.

راستینه ادامه داد: افزایش ظرفیت جذب و استخدام معلمان از سوی سازمان امور استخدامی و افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان از جمله راهکار‌های در نظر گرفته شده برای کاهش مشکل کمبود معلم است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد