Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@09:24:57 GMT

پژوهش در حلقه نخبگان گیر کرده است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۲۷۱۲

پژوهش در حلقه نخبگان گیر کرده است

جواد حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه فرآیند تعلیم و تربیت در مدارس باید با پژوهش آمیخته شود، اظهار کرد: کلاس‌های مدارس باید آموزشی و پژوهشی شود و معلمان نیز در راستای پژوهندگی فعالیت کنند. همچنین محتوای مطالب آموزشی در کلاس‌های درس نیز باید بر اساس مباحث پژوهشی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌طور کلی می‌توان گفت پژوهش عضو تفکیک‌ناپذیر نظام تعلیم و تربیت تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: چندین فرآیند پژوهشی در نظام تعلیم و تربیت کشور از جمله آموزش و پرورش استثتایی وجود دارد. از جمله برنامه‌های پژوهشی مدارس می‌توان به برگزاری جشنواره جابرابن‌حیان، جشنواره نوجوان خوارزمی در دوره متوسطه اول و جشنواره جوان خوارزمی در دوره متوسطه دوم، مسابقات نانو، مسابقات علمی-عملی هنرستان‌های کار و دانش و فنی‌و‌حرفه‌ای اشاره کرد. مواردی که پیش‌تر به آن اشاره شد،‌ پژوهش را از مدرسه به سطح ملی هدایت می‌کند.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش گفت: جشنواره مهارتی مخصوص دانشجویان متوسطه حرفه‌ای در مدارس استثنایی در سطح استان برگزار می‌شود که دستورالعمل این جشنواره از دی ماه ابلاغ خواهد شد.

حسینی بیان کرد: در راستای انتقال داده‌های جدید پژوهشی جدید در سطح آموزش و پرورش استثنایی به همکاران،‌خانواده‌ها ؛ نشریه 2 ماهنامه علمی-ترویجی تعلیم و تربیت استثنایی کشور منتشر می‌شود؛ تا کنون 150 شماره از آن منتشر شده و شماره جدید آن به زودی منتشر خواهد شد.

سرپرست سابق وزارت آموزش و پرورش در زمینه طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی گفت: بسیاری از فعالیت‌هایی که در مدارس استثنایی انجام می‌شود، بدون انجام پژوهش صورت نمی‌گیرد. به عنوان مثال طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی یک میلیون و 50 نوآموز و 150 هزار پیش‌دبستانی را در سال 97 مورد مطالعه قرار داده است، داده‌های ارزشمند این پژوهش می‌تواند به فرآیندهای پژوهشی آینده محور و نبوغ تعلیم و تربیت استثنایی منجر شود.

وی اظهار کرد:‌ اقدام پژوهی، درس پژوهی مدرسه پژوهی، گروه پژوهی، بینش و روایت پژوهی باید در نظام تعلیم و تربیت؛ به فرآیند رایج و غالب در نظام تعلیم و تربیت تبدیل شود. در سال 97، 119 کتاب به‌عنوان محتوای کتاب درسی مناسب‌سازی شد که تمامی این موارد با فعالیت‌های پژوهشی امکان پذیر است.

رئیس سازمان آموزش استثنایی کشور گفت:‌ برای معلمان نیز فرآیند درس پژوهی و اقدام پژوهی را در دستور کار قرار داده‌ایم، در این راستا 480 اثر درس پژوهشی و 25 اثر اقدام پژوهی را از سوی معلمان استثنایی شاهد بودیم.

وی بیان کرد: طرح پژوهش‌هایی مانند مداخله به‌هنگام آموزشی و توانبخشی خانواده‌ محور و ارزیابی اثربخش آن بر ظرفیت‌های شناختی، ظرفیت گفتاری کودکان و تنظیم هیجانات مهارتی ارتباطی مادران می‌تواند مبنای مناسبی برای دانش‌آموزان استثنایی تلقی شود. امیدواریم با بسترسازی مناسب فرآیند‌های پژوهشی اقدامات مناسبی را در آموزش و پرورش استثنایی شاهد باشیم.

حسینی با اشاره به معضلات پژوهشی در آموزش و پرورش گفت: پژوهش در جامعه ما و نظام تعلیم و تربیت از چندین عارضه رنج می‌برد که از جمله آن می‌توان به غیرکاربستی بودن پژوهش‌ها و پژوهش نکردن براساس مسئله اشاره کرد.

وی اظهار کرد: پژوهش‌ها در کشور نامتوازن است، به عنوان مثال پژوهش در حوزه شیمی، فیزیک، زیست شناسی، علوم هسته‌ای پژوهش‌های مناسبی شکل گرفته است؛ اما پژوهش‌های محققان در عرصه علوم انسانی کمتر است.

سرپرست سابق وزارت آموزش و پرورش گفت: متاسفانه پژوهش در حلقه نخبگانی گیر کرده است، زمانی که از پژوهش در آموزش و پرورش صحبت به‌میان می‌آید، چند پژوهشگر مشخص وارد عمل می‌شوند و مقام خوبی نیز کسب می‌کنند.

وی در پایان با اشاره به راهکار برای رفع مشکلات پژوهشی اظهار کرد: باید جریان‌سازی فرآیندسازی پژوهشی در آموزش و پرورش تقویت شود، از جمله آن می‌توان به جشنواره جابرابن‌حیان و جشنواره جوان خوارزمی اشاره کرد. این موارد می‌تواند منجر به افزایش انگیزه دانش‌آموزان شود.

انتهای پیام/

31 / 31 جواد حسینی آموزش و پرورش پژوهش آموزش پژوهش مدارس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جواد حسینی آموزش و پرورش پژوهش آموزش پژوهش مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود

 محمد کرمی در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم  گفت:معلمان نیرو تربیت می‌کنند و در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در جامعه انسان را آماده کرده و خواهند کرد.

وی گفت: تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین گرامی است.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت کنند.

کرمی بیان کرد: همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی انجام شود.

وی تاکید کرد: معلمان با ذهن و فکر و اندیشه دانش‌آموزان سر و کار دارند و مقام و جایگاه تعلیم و تربیت به دلیل اینکه رسالت پیامبران است؛ دارای ارزش و اهمیت است.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه از برگزاری بیش از هشت هزار عنوان برنامه در ایام هفته گرامیداشت مقام معلم خبر داد و اظهار کرد: مهمترین رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

حسن بروشکی افزود: در ایام هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برنامه‌های مختلف و متنوعی با هدف نکوداشت جایگاه علم و معرفت و مقام والای معلمان در استان پیش بینی شده که در حال انجام است.
وی افزود: اگر چه بخش‌ها، حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلفی در بدنه جامعه به مردم خدماتی ارائه می‌دهند؛ اما دستگاه تعلیم و تربیت مجموعه‌ای متفاوت و متمایز با دیگر نهادها است.

مدیرکل آموزش و پرورش بیان کرد: از مهم‌ترین اولویت‌ها و رویکردهای دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی خواهد بود.

بروشکی تاکید کرد: سال ۱۴۰۳ سال نهضت ملی آموزش و اجرای پرشتاب سند تحول بنیادین خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: با تلاش همکاران خوش فکر در سطح ادارات و مدارس و مشارکت و همراهی دستگاه‌های همسو، زمینه لازم برای برگزاری آزمون‌های پایانی فراهم شده است.

بروشکی با اشاره به آزمون‌های نهایی دانش آموزان پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم، اظهار داشت: همراهی و درک مشترک خانواده ها و اولیا از این موضوع بسیار حائز اهمیت و تسهیل گر دستیابی به اهداف مورد نظر خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • برگزاری جشنواره نخبگان قرآنی مدارس خوزستان
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند