Web Analytics Made Easy - Statcounter

24 تا 30 آذر امسال به عنوان هفته پژوهش و فناوری و با شعار 'پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی ' نامگذاری شده است.
زهره متقی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پژوهش در فرآیند یادگیری به واقع یک نیاز همیشگی با سابقه طولانی، اما با رویکرد و قالبی نو در آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه در اصل، مقوله تدریس و یادگیری عرصه ای پژوهشی بشمار می آید ، اظهارداشت: بر این اساس گروه تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش، پژوهش های موثر و مورد نیازی را که به رشد حرفه ای معلم و مهارت های تدریس کمک می کند در دستور کار خود قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متقی یادآور شد : در این راستا فعالیت های پژوهشی فرهنگیان استان در قالب هفت کارگروه خاص پیگیری و دنبال می شود.
وی این کارگروه ها را شامل، درس پژوهی، اقدام پژوهی، سواد رسانه ای، مستندسازی، جمع آوری ایده ها و طرح های خلاق، کارگروه تجربه نگاری و آزمون های بین المللی تیمز و پرلز برشمرد.

**درس پژوهی، روحیه کار گروهی را در معلمان تقویت می کند
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان ادامه داد: درس پژوهی یکی از کارگروه های مهم این بخش است که می تواند روحیه کارگروهی را در بین معلمان و در نهایت در مدارس تقویت و نهادینه کند.
وی اضافه کرد : یکی از مهمترین موانع توسعه حرفه ای معلمان، نبود روحیه کار گروهی با یکدیگر و فاصله بین نظریه و عمل است که درس پژوهی می تواند مدلی موثر در این زمینه باشد.
وی درباره فرآیند علمی درس پژوهی گفت: دراین شیوه معلمان، با حضور در گروه های کوچک و با تشکیل جلسات هم اندیشی پیرامون اهداف ومحتوای درس ها و مباحث چالش برانگیز به یک برنامه مقدماتی برای تدریس دست می یابند.
متقی، گسترش فرهنگ یادگیری در مدارس، مشارکت در تحول مستمر آموزش و یادگیری معلمان، ارائه مدلی اثر بخش برای آموزش و پژوهش در مدرسه، ارتقای روحیه کار گروهی معلمان و بازسازی مدرسه همانند سازمان یادگیرنده را در این مدل تحقیق مورد توجه دانست.

**اقدام پژوهی به معلمان امکان بررسی و تبیین وضعیت دانش آموزان را می دهد
وی با اشاره به کارگروه اقدام پژوهی به عنوان یکی از بخشهای مهم تحقیق و پژوهش آموزش و پرورش اصفهان گفت: این کارگروه به معلمان امکان بررسی، توصیف و تبیین وضعیت تحصیلی دانش آموزان را می دهد.
متقی ادامه داد: معلمان در قالب این کارگروه مسائل فراروی یاددهی و یادگیری در کلاس را شناسایی و ابعاد آن را بررسی و مستند می کنند.
وی اضافه کرد: معلمان پس از شناسایی منابع و علت بروز مسائل در ارتباط با یاددهی و یادگیری و طرح سؤال ها یا فرضیه به ارزشیابی اجرای راه حل گام های اقدام پژوهی می پردازند و سعی آنها بر یافتن بهترین شیوه برای بهبود و ضعیت تحصیلی دانش آموزان است.

**کارگروه سواد رسانه ای، کلیدی ترین موقعیت در ارتباط با خانواده هاست
رییس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان، از دیگر کارگروه های فعال این گروه به سواد رسانه ای اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش دارای جمعیت بالایی از مخاطب است و ارتباط گسترده ای با خانواده ها دارد و بر این اساس کلیدی ترین موقعیت در ارتقای سواد رسانه ای است.
وی ادامه داد: در این راستا هر اقدامی در زمینه نیاز سنجی، بومی سازی و ارزیابی روش های سواد رسانه ای در آموزش و پرورش مورد اهمیت قرار دارد.
متقی تاکید کرد: مشارکت فعال مدیران و معلمان در امر تغییر و بازسازی مداوم نظام آموزش و پرورش در راستای سند تحول بنیادین، درک عمیق تر مدیران آموزشی از سواد رسانه ای و بکارگیری راهبردهای اثر بخش رسانه ها در ارتقای محیط آموزشی و فرهنگ سازی از جمله برنامه ها و اهداف این کارگروه است.

**تجربه نگاری، از رویکردهای مهم برای مدیریت دانش و یادگیری است
وی تجربه نگاری را مدلی دیگر از بخش پژوهش برشمرد و گفت: مستند سازی یا تجربه نگاری پژوهشی یکی ازرویکردهای مهم برای نیل به مدیریت دانش و یادگیری است که در آن سعی می شود تجربه زیستی شخصی به دانش عمومی مبدل شود.
متقی بیان کرد: مستند سازی شامل بیان مشاهدات، تجزیه و تحلیل، اندازه گیری، ثبت، مقایسه، تمثیل، طبقه بندی و همچنین تعریف عمل انجام شده است.

**کارگروه آزمون های بین المللی فرصت مهمی برای ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است
وی با اشاره به فعالیت کارگروه آزمونهای بین المللی تیمز و پرلز، افزود: مطالعات بین المللی روندهای آموزش ریاضیات و علوم با عنوان 'تیمز' و مطالعات بین المللی پیشرفت سواد خواندن با نام 'پرلز' از مهمترین مطالعات تطبیقی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی است که تحت نظر انجمن بین المللی ارزشیابی تحصیلی انجام می شود.
متقی اظهارداشت: با هدف آشنایی معلمان با محتوا و نمونه سوالات ارزشیابی مطالعات تیمز و پرلز و تلاش برای ارتقای کیفیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان، کارگروه تیمز و پرلز در این اداره کل مستقر است.
رئیس گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش اصفهان با تاکید بر اینکه هفته پژوهش یک رویداد مهم علمی است گفت: برای این منظور برنامه های بسیاری در قالب جشنواره ها و نمایشگاه هفته پژوهش در استان برپا خواهد شد.
وی مهمترین برنامه های هفته پژوهش را نمایشگاه و همایش تجلیل از پژوهشگران برتر استان دانست و گفت: این جشنواره در دو بخش دانش آموزی و فرهنگیان دنبال می شود.
متقی تصریح کرد : در جشنواره دانش آموزی معرفی طرح های برتر و معرفی آنها به مرکز علمی تحقیقاتی و دستاوردها پیگیری می شود و همچنین با تعاملی که با دانشگاه های استان انجام گرفته در قالب 'روز درهای باز'، دانش آموزان می توانند از دانشگاهها بازدید کنند و با رشته ها و فعالیتهای دانشگاهی آشنا شوند.
اکنون حدود 40 پژوهش سرا در نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان فعال است.
850 هزار دانش‌ آموز در بیش از پنج هزار مدرسه در استان اصفهان مشغول فراگیری تحصیل هستند.
6994/6026/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف آموزش و پرورش آموزش و پرورش استان اصفهان تعلیم و تربیت زهره منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۴۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود

                    به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه ضمن گرامیداشت هفته معلم گفت: یکی از مشکلات امروز جامعه اشتغال است و نسل جوان و جامعه ما باید به عنوان تولید کننده ثروت مطرح باشند و جوان ما در مدرسه باید مهارت تولید ثروت را آموزش ببیند.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان تصریح کرد: آموزش و پرورش اساسی‌ترین نهاد و حساس‌ترین بخش از وظایف نهاد‌های انقلابی است که گاهی نسبت به آن بی‌توجهی شده است.

حجت الاسلام والمسلمین شعبانی‌موثقی ادامه داد:کار نهاد آموزشی ما تربیت انسان است و فقط بنا نیست دانش‌آموزان، آموزش علم ببینند بلکه آموزش تربیت اهمیت دارد.

امام جمعه همدان با اشاره به در دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با جمعی از فرهنگیان گفت: رهبر انقلاب به اهمیت موضوع پرورشی تأکید داشتند و توجه به معاونت پرورشی باید جدی‌تر و قوی‌تر باشد.

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه در چندماه گذشته دشمن در میدان نظامی شکست خورده است، افزود: جریان وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای جمهوری اسلامی بود و تجربه نشان داده هر وقت دشمن در یک میدانی شکست می‌خورد برنامه ریزی‌های جدیدی می‌کند.

امام جمعه همدان با تاکید براینکه دشمنان به دنبال دروغ‌پراکنی و جنگ رسانه‌ای هستند، گفت: آنها در تلاش هستند در کشور تنش ایجاد کنند و این موضوع از وحدت رسانه‌ای دشمنان مشخص است.

حجت الاسلام والمسلمین شعبانی‌موثقی در ادامه با اشاره به رفتار خشن پلیس آمریکا با دانشجویانی که از مردم فلسطین حمایت می‌کنند، گفت: سال‌ها بسیاری از غرب‌زده‌ها صحبت از آزادی‌بیان غربی داشتند و آن‌جا را مهد آزادی می‌دانستند، اما امروز می‌بینیم که پلیس چه برخورد خشنی با معترضان و دانشجویان می‌کند.

دیگر خبرها

  • رسالت آموزش و پرورش، تربیت نسلی با آرمان های انقلابی است
  • تزکیه و پرورش اسلامی در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است