Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@15:37:39 GMT

انجمن حماسه پژوهی پارس گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۶۴۶۰۰۱

انجمن حماسه پژوهی پارس گشایش یافت

شیراز- آیین گشایش انجمن حماسه پژوهی پارس برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه شب با حضور استادان و فرهیختگان در سرای سخن مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس مراسمی بدین مناسبت برگزار شد که عبدالرسول صادق پور، رییس انجمن با توجه به حضور دکتر جعفر موید شیرازی، کورش کمالی سروستانی و لیلا دودمان، رییس کمیسیون فرهنگی شورا شهر شیراز و کاووس حسن لی، محمدهادی فلاحی به لزوم تشکیل انجمن حماسه پژوهی پارس، گفت: حدود ۴ماه پیش با توجه به اینکه جایگاه استان فارس با وجود ظرفیت ها و پتانسیل های آن در زمینه حماسه خالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توجه به اینکه سعدی دل بسته حماسه بوده اما حماسه سرایی نکرد جایگاه این انجمن را لازم دانست.

صادق پور در ادامه از ظرفیت های استان و اهداف انجمن حماسه پژوهی نام برد و افزود: بالا بودن ظرفیت پژوهش بر روی آثار حماسی به ویژه شاهنامه خوانی، کمک به ظرفیت های استان در حوزه گردشگری، توجه مردم فارس به آئین پهلوانی و زورخانه ای، علاقه شدید مردم خطه فارس به شاهنامه خوانی، تجزیه و تحلیل داستان های حماسه ملی ایران و هنرهایی که به نوعی با شاهنامه در ارتباط هستند مانند نقالی، پرده خوانی هنرهای زورخانه ای و... ضرورت شکل گیری انجمن را یادآوری می کند بنابر این با توجه به اهداف ترسیم شده ایجاد انجمن را دنبال کردیم.

وی در ادامه به اهداف انجمن حماسه پژوهی پارس پرداخت و گفت: آشنا کردن دانش آموزان با حماسه ملی با همکاری آموزش و پرورش، تالیف کتب آموزش شاهنامه با محتوای آموزش خواندن، آموزش داستان ها، معرفی شخصیت ها و...، برگزاری مسابقه های مختلف در سطح مدارس اصناف و گروه های علاقه مند، تعامل با همه سازمان ها و مراکز فرهنگی انجمن های ادبی و هنری به منظور هم افزایی در توسعه علمی و فرهنگی، برگزاری کارگاه های آموزشی نقد تخصصی و تجزیه و تحلیل داستان های حماسی با استفاده از اساتید برجسته استانی و کشوری و برگزاری همایش ها و جشنواره های علمی و آیینی و هنری در سطح استان و کشور از جمله هدف های این انجمن است.

وی در پایان ارکان انجمن را معرفی کرد و گفت: هیئت مدیره، مجمع، اعضا عادی، اعضا افتخاری، دبیران و مسئولان کار گروه های علمی، فرهنگی و هنری این انجمن را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر ، در این مراسم توسط محسن بحریان مرشدخوانی شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ساعتی پیش با حضور سید جواد موسوی، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی، محمد حسین زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر سعدخان رییس موسسه فرهنگی اکو در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

شالویی در ابتدای این نشست عنوان کرد: توجه به مفاخر، فرزانگان و فرهیختگان از برنامه‌های دولت مردمی است، چه آنها که ارامگاهشان در ایران است و چه آنها که در ایران آرامگاه ندارند، اما متعلق فرهنگ ما هستند. از بزرگترین مفاخر ما حکیم ابوالقاسم فردوسی است که نقش او بر کسی پوشیده نیست و شاهنامه هم گواه صادق ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه فردوسی بزرگترین حماسه سرای تاریخ ما و منادی صلح و وحدت و پیوند ملت‌های مختلف است، گفت: هر چه برای فردوسی آیین برگزار شود باز هم جا دارد که شخصیت، منش، روش، دانش و اثرش شناخته شود. وزارت فرهنگ و انجمن آثار برنامه هایشان را برای این مهم به یک هفته تا ده روز تسری دادند.

جزئیات برنامه‌های بزرگداشت حکیم طوس\ چاپ نسخه‌های ساده‌تر شاهنانه فردوسی برای نوجوانان و جوانان

شالویی با اشاره به دستگاه‌های همکار بزرگداشت فردوسی گفت: برنامه‌ها بیست و یکم اردیبهشت در مشهد آغاز و منادیان بزرگداشت فردوسی با اعلامی مردم را از آیین بزرگداشت مطلع می‌کنند، در ادامه هم در تهران بیست و چهارم اردیبهشت برنامه از سوی میراث فرهنگی و بیست و پنجم اردیبهشت هم برنامه در دانشگاه فردوسی مشهد و بیست و ششم همین ماه هم همایش علمی در این رابطه برپا می‌شود. جمع قابل توجه اندیشمندان بیش از چهل سخنران علمی در این برنامه‌ها سخنرانی خواهند داشت. بیست و هفتم اردیبهشت هم نشست بین المللی مجازی برپا خواهد شد.

وی توضیح داد: از ۲۵اردیبهشت تا سوم خرداد هم برنامه‌ها همزمان با فتح خرمشهر درباره بزرگداشت حکیم فردوسی ادامه خواهد داشت. امسال چاپ نسخه‌های شاهنامه را در دستور کار انجمن قرار دادیم و تلاش داریم با توضیحات اشعار و ابیات گرانسنگ زمینه استفاده ساده و روان را بویژه برای جوانان و نوجوانان هموار کنیم. برای درست انجام شدن برنامه‌ها کارگروه حکیم طوس را تشکیل دادیم که از همین امروز کارشان را شروع کردند که انشالا با پیگیری‌های وزارت فرهنگ به زودی بنیاد حکیم طوس در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد.

شالویی یادآور شد: برنامه بزرگداشت‌ها قرار نیست در مراسم‌ها محدود شود بلکه ساخت فیلم و سریال و مستند در دستور کار ما است و انشالا بزودی در یک نشست دیگر درباره ان صحبت می‌کنیم.

این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • «جایزه روزبه» به منتخبان مسابقه پارس آرا اعطا می‌شود
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی